dimarts, 31 de desembre del 2019

Parole, parole, parole

Quan arriben aquestes dates sembla que sigui gairebé una obligació fer balanç de tot plegat. Els Sàpiens Sàpiens ens belluguem, ens comparem, ens estimem i ens odïem en base a les estadístiques que tipifiquen les nostres vides, les alimenten i les condicionen. 

Per Cap d'any hem de fer balanç de tot el que hem assolit i en tot allò en què hem fracassat. El que hem deixat enrere, els millors i els pitjors moments. Els que han nascut, els que han mort. Les guerres, els desastres naturals i no naturals. Les millors fotos, els millors llibres, les millors sèries, les millors pel·lícules, el millor esportista, la millor actriu, els noms més posats als nadons, els polítics més corruptes (aquí hauríem de dedicar un any sencer de blogs),....

Des de fa uns anys ençà una altra categoria s'ha posat de moda: la de les paraules més repetides, en una mena d'emulació del que és un "trending topic" però de caràcter anual i centrat en les paraules que més s'han fet servir i que per tant, esdevenen un reflex del "momentum" que viu la nostra societat.

Ahir alguns mitjans es feien ressó de les paraules que mês s'han repetit, tant en Castellà com en Català. El rànking és en molts casos previsible:

Castellà:
1. Emergencia Climática
2. Exhumación
3. Tra-tra
4. Succionador
5. Bloqueo

Català:
1. Sentència
2. Succionador
3. Tsunami (entenc que Democràtic, tot i que l'article no ho diu)
4. Emergència Climàtica
5. Aldarull.

Em falta temps per a esbrinar el que es diu a Anglosaxònia, però probablement: Trump, Brexit, Global warming, ocuparien les tres primeres posicions.

Tot molt previsible,....excepte....per succionador (de clítoris, òbviament). Aquesta, per mi és la gran revolució. Per fi, el veritable alliberament de la dona. Deixeu-vos de feminazis, de feministes radicals i d'òsties en vinagre. El que triomfa (adoneu-vos de la major modernor/obertura de mires dels Catalans versus la resta d'Espanyols, el succionador ocupa a Catalunya una notòria segona posició) és l'hedonisme. Prou de fracassos, desenganys i frustracions per manca de professionalitat dels mascles (en franca decadència en molts àmbits, especialment en el del sexe (i probablement també en el de l'amor)). 

El "Satisfyier pro 2.0 next generation" distribuït per una empresa de Badalona, ha estat el gran esclat dels darrers dotze mesos. Deixeu-vos de conyes, de Processos i de Brèxits. Mai un consolador havia tingut un èxit tan espatarrant (estocs esgotats durant setmanes senceres). Quina dona pot renunciar a un orgasme garantit (sense referèndum ni necessitat d'autodeterminació) per 25€ si s'adquireix de segona mà o per 49,95€ si és nou de trinca?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada