diumenge, 17 de desembre del 2017

Perfil acadèmic dels candidats


Aquests dies als mitjans escrits hi ha un empatx de dades, enquestes i anàlisis sobre les eleccions i els candidats a les eleccions autonòmiques del 21 de Desembre, com no podia ser d'altre manera. Més del que seria normal en d'altres eleccions donada la concurrència de circumstàncies tan especials com les que s'esdevenen actualment.

Em crida particularment l'atenció el baix nivell acadèmic d'alguns de candidats que es presenten a les eleccions. Tots han passat per la Universitat, però no tots han acabat. En aquest sentit, hi ha molt poca informació disponible (al menys a l'abast del gran públic i de fàcil accés). Les dades han estat contrastades consultant diverses fonts que són coincidents en la qüestió.

Com a mínim n'hi ha tres -pesos pesats de la política catalana dels darrers anys- que no tenen estudis universitaris complerts. Vegem-ho:

1. Xavier Garcia Albiol: en el millor dels casos el que he pogut trobar diu: "va començar la carrera de dret però no la va acabar...". Sense dades de si va cursar un curs acadèmic o va deixar la carrera a quart. Cobra salaris de la Res Publica des de fa 26 anys.

2. Miquel Iceta Llorens:  En una de les pàgines diu, literalment: "Aunque inició la carrera de Ciencias Químicas, Miquel Iceta abandonó sus estudios para entrar en las Juventudes Socialistas de Cataluña y dedicarse de lleno a la vida política.". Cobra salaris públics des de fa 30 anys.

3. Carles Puigdemont i Casamajó: Les seves dades bibliogràfiques a Viquipèdia diuen: "Va cursar estudis de Filologia catalana al Col·legi Universitari de Girona, una carrera que va compaginar amb algunes col·laboracions amb mitjans de comunicació locals, fins que els va abandonar per dedicar-se plenament al periodisme". Cobra salaris públics des de fa 7 anys.

Dels altres 4 "caps de cartell", la situació és diferent:

1. Carles Riera Albert: és llicenciat el sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (tot i que hi ha molt poques dades disponibles al respecte).

2. Inés Arrimadas García: és llicenciada en dret i administració d'empreses per la Universitat Pablo Olavide de Sevilla.

3. Marta Rovira Vergés: és llicenciada en dret per la Universitat Pompeu Fabra i en Polítiques i Administració Pública per la UOC.

4. Xavier Domènech Sampere: el que té semse dubte la millor preparació academia. És doctor en història per la Universitat Autònoma de Barcelona (amb premi extraordinari de doctorat).

Així doncs, sense que això tingui cap mena de valor estadístic, podríem afirmar que la millor preparació rau en les dones i la gent d'esquerres alternatives.

No deixa de ser curiós.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada