Llegeixo amb tristor continguda que el senyor César Alierta plega com a màxim mandatari de Telefónica, després de 16 anys en el càrrec, des de l'any 2000. M'entristeix pensar que el pobre home, de 70 anys, només percebrà una pensió de jubilació de 35,5 milions d'euros, a més a més de continuar essent president executiu de la Fundación Telefónica, que s'afegeix a remuneracions anuals com a president executiu de l'empresa del tenor de 10 milions d'euros als últims anys.
Jo em pregunto els mèrits d'aquest senyor per a tals tractes. Segur que un dels principals deuria ser la seva amistat amb l'honorabilíssim Rodrigo Rato (aleshores ministre d'economia del miracle econòmic anomenat Espanya), que el va nomenar a dit en substitució del també amic (d'Azar, sobre tot) Juan Villalonga. També i en efecte dominó cal destacar la meritòria contractació per a l'empresa de nombres personatges (com a consellers) com ara Eduardo Zaplana, el mateix Rodrigo Rato o el gran Narcís Serra.
Cert és que durant el seu mandat (que ha vist pasar tres presidents de govern: Aznar, Zapatero i Rajoy) Telefónica ha esdevingut un referent mundial en el món de les telecomunicacions (amb importantíssimes operacions com ara l'aliança estratègica amb China Unicom o l'adquisició de la britànica O2), com també ho és que durant els setze anys de presidència, Telefónica ha repartit més de 40.000 milions d'euros en dividends.
No obstant això, el valor en borsa de la companyia no ha tornat a assolir mai els valors de fins a 30 euros per títol que va arribar a tenir, ha perdut una facturació de més de 20.000 milions d'euros, ha acomiadat 160.000 empleats, ha endautat la companyia amb més de 50.000 milions d'euros i no està clar que la companyia estigui ben posicionada com a operadora digital integral.
Com a cirera del pastís, el senyor Alierta continuarà formant part del consell d'administració de Telefónica. Si la casta no existeix, que baixi Déu i ho vegi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada